dilluns, 10 d’octubre del 2011

reflexió.....

L'ESTRANY

Uns quants anys després que jo nasqués, el meu pare va conèixer a un estrany, acabat d'arribar a la nostra petita població. Des del principi, el meu pare va quedar fascinat amb aquest encantador personatge, i de seguida el va convidar a que visqués amb la nostra família.


L'estrany va acceptar i des d'aleshores ha estat amb nosaltres.Mentre jo creixia, mai vaig preguntar el seu lloc en la meva família, en la meva ment jove ja tenia un lloc molt especial.Els meus pares eren instructors complementaris:La meva mare em va ensenyar el que era bo i el que era dolent i el meu pare em va ensenyar a obeir.

Però l'estrany era el nostre narrador.Ens mantenia encantats per hores amb aventures, misteris i comèdies.Ell sempre tenia respostes per a qualsevol cosa que voldríem saber de política, història o ciència.
¡Coneixia tot el del passat, del present i fins podia predir el futur!Va portar a la meva família al primer partit de futbol.Em feia riure, i em feia plorar.
L'estrany mai parava de parlar, però al meu pare no li importava.
De vegades, la meva mare s'aixecava d'hora i callada, mentre que la resta de nosaltres estàvem pendents per escoltar el que havia de dir, però ella s'anava a la cuina per tenir pau i tranquilitat. (Ara em pregunto si ella hi haurà pregat mai, perquè l'estrany marxesEl meu pare va dirigir la nostra llar amb certes conviccions morals, però l'estrany mai se sentia obligat per honrar. Les blasfèmies, les males paraules, per exemple, no es permetien a casa ... Ni per part de nosaltres, ni dels nostres amics o de qualsevol que ens visités. No obstant això, el nostre visitant de llarg termini, aconseguia sense problemes usar el seu llenguatge inapropiat que de vegades cremava les meves orelles i que feia que el pare es retorcés i la meva mare es posava vermell.


El meu pare mai ens va donar permís per prendre alcohol. Però l'estrany ens va animar a intentar ia fer-ho regularment.Va fer que els cigarrets semblessin frescos i inofensius, i que els cigars i les pipes es veiessin distingides.Parlava lliurement (potser massa) sobre sexe. Els seus comentaris eren de vegades evidents, altres suggestius, i generalment vergonyosos.


Ara sé que els meus conceptes sobre relacions van ser influenciats fortament durant la meva adolescència per l'estrany.Repetides vegades ho van criticar, però mai va fer cas als valors dels meus pares, tanmateix, permanecio a la nostra llar.


Han passat més de cinquanta anys des que l'estrany es va mudar amb la nostra família. Des d'aleshores ha canviat molt, ja no és tan fascinant com era al principi.


No obstant això, si avui vostè pogués entrar en el cau dels meus pares, encara ho trobaria assegut en el cantó, esperant per si algú vol escoltar les seves xerrades o dedicar el seu temps lliure a fer-li companyia ...
El seu nom?Nosaltres en diem Televisor ...
 
Nota:Es requereix que aquest article sigui llegit en cada llar.Ara té una dona que es diu Ordinadori un fill que es diu Mòbil!

1 comentari:

  1. Molt bo, m'has deixat en la incertesa fins al final. És ben bé com ho descrius.

    ResponElimina