divendres, 9 de setembre del 2011

tot en 40 anys ..............


Quaranta anys de diferència

Escenari: Has de fer un viatge en avió.
Any 1969: Et donen de menjar, de beure i els diaris que vulguis. Tot servit per hostesses espectaculars.Any 2009: Entres en l'avió cordant-te el cinturó dels pantalons que t'han fet llevar per a passar el control, et queden en una butaca en la qual si respires profund li fiques el colze en l'ull al del costat i si tens set l' hoste t'ofereix una carta amb quatre llaunes a preu d'or. Si protestes, quan aterres et fiquen el dit pel cul per veure si portes drogues.

 
Escenari: Manolo té pensat anar al bosc després de classe. En entrar a l'escola li ensenya a Pancho una navalla, amb la qual vol fer un tirador.
Any 1969: El sotsdirector ho veu i li pregunta on l'ha comprat. Li ensenya la seva, que és antiga, però millor.Any 2009: L'escola es tanca. Criden a la policia, que es porta a Manolo al reformatori. Antena 3 i Tele5 presenten els informatius de les 15:00 des de la porta de l'escola.

Escenari: Disciplina escolar
Any 1969: Fas una putada en classe. El professor et fica dues hòsties, i, en arribar a casa teva, el teu pare et arrea altres dues.Any 2009: Fas una putada en classe. El professor et demana disculpes. El teu pare li munta un pollastre al professor ia tu, perquè se't passi el disgust, et compra una moto.
Escenari: Fran i Marc es reparteixen uns cops de puny després de classe.
Any 1969: Els companys els animen, Marc guanya. Es donen la mà i acaben sent col legues.Any 2009: L'escola es tanca. Tele5 proclama el mes antiviolència escolar. El diari 20 Minutos dedica cinc columnes l'assumpte, i Antena 3 aposta (de nou) a Matías Prats, en ple temporal, davant de la porta de l'escola, per presentar el telediari.
Escenari: Luis, jugant a la pilota, trenca el vidre d'un cotxe al barri; el seu pare treu el cinturó i li fot uns bons cops de fuet amb ell.
Any 1969: Luis aprèn la lliçó i té més cura la propera vegada, creix normalment, va a la universitat i es converteix en un home de negocis amb èxit.
Any 2009: Arresten al pare de Luis per maltractament a menors. Sense la figura paterna, Luis s'uneix a una banda de carrer. Els psicòlegs convencen a la seva germana que el pare abusava d'ella, i el mantenen a la presó de per vida. La mare de Luis s'enrotlla amb el psicòleg. Mercedes Milá obre la final de Gran Hermano amb un discurs relatiu a la notícia.
Escenari: Joan cau mentre feia una carrera i es aranya al genoll. La seva professora, María, se'l troba plorant a la vora del camí. Maria l'abraça per a confortar.
Any 1969: A la poca estona, Juan se sent millor i segueix jugant.Any 2009: María és acusada de perversió de menors i es va a l'atur. S'enfronta a tres anys de presó. Joan es passa cinc anys de teràpia en teràpia. Els seus pares demanden a l'escola per negligència ia la professora per trauma emocional, guanyant ambdós judicis. Maria, en atur i endeutada, es suïcida tirant-se d'un edifici. Quan aterra, ho fa damunt d'un cotxe i també trenca un test. L'amo del cotxe i l'amo de la planta demanden als hereus de Maria per destrucció de la propietat (i guanyen). Tele5 i Antena 3 coprodueixen el telefilm, i, definitivament, el plató dels informatius ja queda emplaçat enmig del carrer. Escenari: La fi de les vacancesAny 1969: Després de llepar una caravana del copó, amb tota la família ficada en un sis-cents, després d'un mes de vacances en un apartament brut de la costa, s'acaben les vacances. Al dia següent, es treballa normalment, i no passa res. Any 2009: Després de tornar de Cancún, d'un viatge amb totes les despeses pagades, la gent pateix trastorns del son, avitaminosi, cefalees, depressió i amenorrea.Conclusió: Ens hem tornat gilipolles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada